BEER CAN CHICKEN

 

Låt oss presentera Sveriges hetaste nationölrätt. Sedan urminnes tider har rovdjuret falken jagat de bästa köttbitarna. Detta har gjort att den genom evölutionen utvecklat ett avancerat recept och en vacker burklinjeformning för att fånga och tillaga kyckling på godaste vis.

Så här gör du:

  1. Gnid in kycklingen i salt, peppar, olja och en grym marinad. Självklart funkar även Falcons BeerBQ-sås.

  2. Låt den bo i kylskåpet någon timma medan du preppar grillen.

  3. Öppna en Falcon Alkoholfri och trä kycklingen över den. 

  4. Grilla kycklingen över indirekt värme i ca 1h eller tills innertemperaturen vid benet är 80-82 grader. Kycklingen ska alltså inte står direkt ovanför den glödande kolen.

  5. Låt svalna i ca 30 min eftersom burken blir ja,...glödhet. 

Hare gött!

 
Beer-can-chicken_falcon.jpg
 

FLER LIVSVIKTIGA ORD